onsdag 15 oktober 2014

idrotts reflektion

  1. Det viktigaste jag har lärt mig under höstterminen är att orientera eftersom att det är bra att kunna läsa av kartor på okända områden, jag tror att man kan ha användning av det i framtiden. 

  1. Något nytt jag har lärt mig är att använda rätt teknik när jag hoppar höjdhopp. Förra terminen visste jag hur man gjorde men jag kunde inte utöva det på rätt sätt. 


3.    Jag känner att jag behöver arbeta med konditionen och jag vill gärna göra det igenom att göra olika stafetter     eller spela olika sporter eftersom att jag tycker att    det är kul och att det är ett bra sätt att öva upp sin kondition på.

måndag 13 oktober 2014

Den magiska dörren. Kapitel 1

Jag sprang snabbt till tunnelbanan som skulle komma om en minut. Det var en kall höstdag och jag var sen till skolan.


Idag började vi med idrott, tur att jag hade hunnit att packa min gympa påse annars skulle Brynolf döda mig. Brynolf är min gympa lärare som alla på skolan är rädd för, han har bara ett öga men ingen vet varför, många har frågat men eftersom att de ända han gör är att skrika på elever eller ignorera dom så är de inte lönt att ens försöka en gång till.


Tunnelbanans gnissel hördes när den bromsade in och jag kollade upp från mina skor till dörrarna som öppnades. Massa människor i olika åldrar rusade ut från den korta vagnen. När jag åker till skolan brukar tunnelbanorna alltid vara blåa och svarta men den här var gul.


- *piiiiiiiiiiip*  hördes det från visselpipan som den gamla damen visslade i som tecken på att dörrarna skulle stängas. Jag tog snabbt upp min väska och skyndade mig upp på den ovanligt korta tunnelbanan. Där inne var det inga personer förutom en gammal man i 60års åldern som sov längst bak i vagnen.


Det var ganska kyligt och väldigt smutsigt under stolarna, det låg cigaretter, pantflaskor och en massa gamla nappar som antagligen är från 3-åringar som har varit här förut.


Jag satte mig på en plats vid fönstret och somnade direkt av tystnaden.

fredag 3 oktober 2014

Illustration



På bilden ser man Rafael, Marko, Terese och Melina när dom övar dansen som dom ska dansa på Gallerian i helgen.