måndag 19 januari 2015

Arbetsbeskrivning i bild


Uppdraget var att göra en serie med en figur som man kunde visa massa olika ansiktsuttryck med. Från början ritade jag en liten tjej på skisspappret och tänkte använda mig utav henne i min serie. Men sedan när jag skulle rita olika ansiktsuttryck med den figuren så blev det för svårt och figuren var inte lika fin längre. Jag prövade massa olika figurer men till sist kom jag fram till att huvudpersonen i min serie skulle vara en pingvin. 



 Min serie handlar om en pingvin som inte kan simma och vill komma hem. Han ropar på hjälp och då hör en val honom. Valen vill hjälpa honom hem men pingvinen är rädd att valen ska äta upp honom. Valen visar pingvinen en fakta bok där det står att valar inte äter pingviner. Pingvinen blev glad och hoppade upp på valens rygg. Valen och pingvinen blev vänner på vägen hem till pingvinen. Pingvinen blev glad över hjälpen han hade fått och valen fick äta lunch med pingvinen och hans familj. 


När jag gjorde min serie så tänkte jag på att hela bilden skulle bestå av kalla färger eftersom att den utspelar sig i Sydpolen. För att göra bilden behövde jag vitt papper, penna, färgade träpennor och en smal tuschpenna som jag tänkte fylla i konturerna med. När jag gjorde min serie så var det viktigt att växla mellan bild formaten för att serien skulle bli så bra som möjligt. 




Jag är inte helt klar med min serie men jag tror att den skulle blivit bra och som jag hade tänkt mig den. Något som jag ska tänka på till nästa gång är att jobba mer på lektionerna och vara mer koncentrerad på mitt arbete så att jag hinner klart i tid. 

Dumpad

Dumpad av Per Brinkemo.
Jag har läst 606m och jag ger boken 3/5 stjärnor.