fredag 19 september 2014

Miljögranskning

Min bok utspelar sig i Stockholm i en ort som heter bredäng. I bredäng vet alla vem alla är, man känner dom flesta. Bredäng är ett typiskt ställe för hemma fester tycker Melina. Denna orten är ett ganska smutsigt ställe med massa skräp som ligger längst gatorna, så är de i nästan alla områden i Stockholm. Men de är bara för att det är en storstad. 

Stämningen i bredäng är som vanligt just nu. Rafael och Marko är fortfarande inte överens men dom jobbar på de. Marko kan fortfarande inte acceptera Rafael i dansgruppen så därför blir dansträningarna tystare och pinsammare än vanligt, de tycker Melina i alla fall. Melina tycker att Rafael verkar vara snäll så därför önskar hon att stämningen skulle vara bättre mellan han och Marko, Marko är ju trots allt hennes bästa vän.

En kväll på en fest träffade Melina en tjej som hette Terese. Terese tycker att Melinas stil är jätte cool och fin. Hon vill vara med Melina på fritiden, men Melina gillar inte henne. Hon tycker att Terese pratar för mycket och är helt dum i huvudet. Terese älskar bredäng men hon bor i Ålsten just nu. Melina förstår inte varför hon gillar bredäng. Terese tycker att de är mysigt men de tycker verkligen inte Melina. För ett tag sen gick en galning runt med pistol i centrum och sköt folk, för 2 år sedan exploderade en resturang. På kvällarna finns inget att göra och centrumet är helt tomt, på vilket sätt är de mysigt?

Vinden har börjat bli lite kylig i Stockholm. Det är höst och bladen på träden kommer troligen falla ner snart och ge bredäng lite mer färg. Med de kommer inte få Melina att ändra sina åsikter om hennes lilla ort i Stockholm. Det är inget speciellt med den, en helt vanlig ort i Stockholm. Med barn, tonåringar och fulla vuxna som inte är så speciellt trevliga mot Melina och hennes vänner, men de är klart, de  finns ju trevliga personer här också. Hon har bara inte stöt sig på så många av dom än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar