måndag 30 maj 2016

idrotts reflektion

Jag tycker att vi har det lite bättre på våran skola men det finns fortfarande väldigt många som sitter med sin mobil på rasterna. Det är också så att vi umgås mer med varandra på våran skola. Vi sitter mer och pratar ställer för att spela och chatta. 

På våran skola så har vi ju en fotbollsplan och en basketplan men för att eleverna verkligen ska ta initiativet och faktiskt spela på dessa planerna så skulle det vara bra att ha bollar i klassrummen så att man fort bara får tag på bollarna och kan spela. Nu finns ju bollarna i idrottshallen och det gör det svårare för eleverna att få tag på dom och ingen tänker ens på att använda dom. Och för att redskapen inte ska försvinna så skulle det va bra om man kunde panta någonting som till exempel sina hem nycklar osv. Vi skulle även behöva längre raster eftersom att 5-10 minuters raster räcker inte till att gå ner och verkligen få igång sig själv. Eftersom att vi har såpass korta raster så tänker nog alla att det blir enklare att hinna om man bara sitter utanför klassrummet med sin mobil. 

Både ja och nej. Vissa behöver nog en person som kan peppa dom till att röra sig men andra behöver nog bara redskap och en tillsägelse. 


Jag tycker att det var en bra en gångs lektion. Eleverna fick pröva på att använda ipad:sen till att röra sig. Men anledningen till att varför jag tyckte att det bara var en bra ENGÅNGSLEKTION var för att jag tror att ipad:sen tog extra mycket tid ifrån själva idrottslektionen. Det skulle va bra om dom kollade upp övningarna innan själva idrottslektionen så att man sedan fick mer tid på lektionen till att faktiskt utöva övningarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar