torsdag 27 augusti 2015

Fakebook, my friends.

I have three best friends, it’s Angelina, Katy and Cara. I always keep a smile on my face when I’m with my best friends. We always do something funny or interesting together. We actually went to an festival in Chicago last week. It was amazing. There was lots of music, street food and roller coasters. We all love roller coasters but Cara was starting to feel sick after a couple rounds so we decided to do something else. Our favorite artist was performing that night at the festival. We all wanted to see her so we did. 

Cara has been my best friend since I was a little kid. We were together everyday and then we met Angelina. Angelina went to my birthday party by accident. I was about to turn 14 years old and Angelina found an invitation card to my birthday party in her locker at school. We still don’t know how it got there but I’m glad it did because otherwise I wouldn’t be friends with Angelina. I remember that Angelina told me that she was so nervous about my party so she decided to take her best friend with her and that friend was Katy. We all met at the party and we started to talk. Now we’ve been best friends for three years. 

onsdag 26 augusti 2015

Spanska inspelning

http://vocaroo.com/i/s065yiqhHL6H

Fakebook, my family.

I grew up in an amazing family in New York. My dad is working at the hospital, he’s a doctor and my mom owns a big company at the upper east side. The company is about fashion and they also decide what clothes celebrities should wear on their concerts. 

I have two siblings, my sister and my twin brother. My sister is 24 years old but she doesn’t live with us anymore. She moved out a couple years ago when her boyfriend bought her a beach house in Miami. Me and my brother are twins but I don't think that we look like each other. Something that I found kind of funny is that we both have been or are models. Our model career started when we were five years old. We were supposed to model for a clothing company together but we couldn’t focus on the modeling together in that age so they splitt us up. I’m the only one in the family that still models but that wasn’t my dream job. 


My dream job was to become a famous actress and well, I am now. My family owns a beautiful house in New York but I always spend my summers in LA. The reason why I’m in Los Angeles every year is because I have many friends in Hollywood that I want to meet and because of my job as an actress. I think it’s really amazing that my dreams finally came true. I’ve wanted to be an actress since I was a little kid and now I’m 18 years old. All my friends always say that Los Angeles is the place where dreams come true, and well, they were right. Xoxo, Naoa. 

tisdag 25 augusti 2015

Idrotts dagbok

24 augusti: När jag sprang i skolan så fick jag tiden 21,36 min. Det var meningen att vi skulle springa Gunnesbo rundan men jag körde en kortare runda istället. Mitt mål är att klara exakt samma runda på på 17 min och för att klara det så har jag tänkt att gå ut och springa några gången inför nästa gång som jag ska springa denna rundan. Det kanske gör att jag klarar mitt mål.

26 augusti: Idag sprang jag 4 km. Min tid blev 27 min och jag blev inte alls nöjd med den. Även om jag inte blev nöjd med min tid så är jag glad att jag har kommit igång med träningen igen. Under joggnings rundan var jag inte aktiv hela tiden. Jag försökte att hållas samma tempo under hela rundan men i slutet blev det ganska segt och jag började gå, därför tror jag att min tid blev såpass dålig.

27 augusti: Denna dagen sprang jag samma runda som jag gjorde förra mången. Rundan var 4km och det tog mig 26 min. Jag tycker inte att det gick så bra eftersom att jag joggade i lite söligare takt än vad jag brukar. Jag tror att det beror på att jag var väldigt trött den dagen. 

30 augusti: Idag sprang jag en lite kortare runda eftersom att där jag brukar springa vanligtvis hade en väg som var avstängd för tillfället. Denna rundan var 3,75 km och min tid låg på 23 minuter. Jag tycker att det gick väldigt bra denna gången. Jag försökte att hålla samma takt under hela rundan och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med. Ibland stannade jag till och började gå i snabb takt istället men annars så gick allt annat väldigt bra. När jag var klar med min runda var jag jätte d´trött och det kändes verkligen i benen. 

1 september: Jag sprang Gunnesbo rundan idag och fick tiden 21 min. Jag tycker att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig men mitt fokus var inte på topp hela tiden eftersom att jag sprang med några vänner och då är det ganska enkelt att börja snacka med varandra. När vi kom fram till slutet av rundan kände jag mig trött men det kunde ha varit värre. 

9 september: Denna dagen sprang jag min vanliga runda som jag oftast brukar springa. Den lugger på 4km och jag blev jätte nöjd med min tid. Jag fick tiden 22 minuter och anledningen till att jag var så nöjd var för att jag hade bättrat mig väldigt mycket från dom första gångerna jag sprang denna rundan. Efteråt kände jag mig väldigt trött och min puls hade ökat väldigt mycket. Jag svettades mycket och detta var nog den bästa träningen om man jämför med dom jag hade gjort innan. 


15 september: denna dagen minns jag att vi var ute i Skrylle med klassen eftersom att vi skulle orientera. Jag orienterade men en kompis och det gjorde att jag tappade mitt fokus ganska mycket. Vi pratade mycket om annat och vi sprang inte hela vägen vilket jag tycker är ganska negativt eftersom att jag vet att vi kunde ha gjort bättre ifrån oss. Jag minns inte vilken tid jag fick eftersom att jag glömde att skriva upp det. 

21 september: Idag sprang jag gunnesbo rundag igen. Min tid blev helt okej. Jag var jätte trött idag eftersom att jag inte hade sovit så bra. Jag tror att det påverkade min tid mycket och efter att ha varit i skolan en hel dag så tror jag att även det var en anledning till att jag inte orkade lika mycket som jag brukar. Jag har precis blivit frisk från min förkylning och därför ville jag heller inte pusha mig själv för mycket. 

6 oktober: Vi åkte till friskiss och svetiis idag med skolan. Jag cyklade dit och när vi var framme började vi med ett spinning pass på 45 minuter. Detta passet var jätte jobbigt. Vi varierade mycket mellan att ställa oss upp på cykeln och att sätta oss ner. Vi höjde även styrkan i cykeln som gjorde att man var tvungen att trampa hårade. Jag tycker att det gick bra. Det var nog en av mina mest effektiva konditionsträningar som jag har gjort under detta arbetsområdet. Min puls höjdes extremt mycket och jag svettades även väldigt mycket. Vi cyklade mycket i takt till musiken. Det fick mig att orka mer och det blev även roligare när man skulle följa musikens takt och rytm. Jag hade ätit och sovit ordentligt denna dagen så min energi var på topp. 


Efter spinning passet var det dags med styrketräning. Jag tycker att styrketräningen gick bra men i början var det lite svårt att komma igång. Det var svårt för mig eftersom att jag redan var helt slut i benen efter spinningen. Mina armar var däremot inte alls uppvärmda och det gjorde att det faktiskt gjorde lite ont i ena armen när jag lyfte en vikt. Efter att ha gjort några olika övningar där armarna var inblandade så kom jag tillbaka till min första övning och då gick det utmärkt. Jag hade inte ont någonstans i mina armar och det beror nog på att dom hade värmts upp. All denna träningen jag idag gick jätte bra och jag är nöjd. 

12 oktober: Idag skulle vi springa Gunnesbo rundan för sista gången jag jag blev ganska nöjd med tiden. Jag fick 18 min denna gången och det betyder alltså att tiden har förbättrats sen första gången jag sprang denna runda. Jag var ganska trött och jag vet att jag kunde ha gjort bättre men fortfarande blev tiden bra och jag var ändå ganska andfådd i slutet av rundan.