onsdag 25 februari 2015

Argumenterande text

Betyg i klass fyra? 
Jag tycker att man ska få betyg i 6an och inte 4an. 

Om man får betyg i tidig ålder så tror jag att många barn mår dåligt och får dåligt självförtroende, de kan bero på att man kanske inte alltid får ett bra betyg, då jämför barn i den åldern sig med sina vänner och blir stressade. Stress är aldrig bra för någon, de kan förstöra resultatet i skolan och humöret dagligen. 

Barn som går i 4an och under den årskursen borde inte tänka på betyg osv dagligen. Att röra sig är bra för hälsan och det utvecklar resultaten i skolan enligt forskning.  Många som är barn idag rör sig mycket, dom är ute på lekplatser, spelar någon sport eller nåt liknande men pressen man får när man börjar med betyg kommer förändra detta. Barnen kommer tänka på betygen mycket oftare än vad vi tror och dom kommer sitta hemma stressande inför nästa skoldag istället för att vara ute och ha kul medan dom kan.            

Fördelarna med betyg i tidig ålder är att barnen får en syn på hur de är i högstadiet, men de är egentligen inget som dom borde tänka på. Om man börjar med betyg i 6an så finns de gott om tid att förbereda sig till klass 9 och gymnasiet.                                                                             jag hoppas att de inte ändras till betyg i tidig ålder och att barn får leva som barn så länge dom kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar