lördag 28 februari 2015

Frågor till dumpad

  1. Historien utspelar sig under år 1998-2003

2. Han bor i Norge i ca 1 år och i Somalien i ungefär 1 år. I etiopen bor han också i 1 år.

3.  Ahmed blev dumpad när han vae 13 år.

4. 

5. Ahmed har inget bra förhållande med sina föräldrar. Hans pappa slagit honom väldigt ofta och hans mamma säger inte emot. Jag tror att det beror på att hon är färd för att hon också ska råka illa ut.

6. En dag så går Ahmed ut och stannar till vid en gammal kvinna när han hör skott. Kvinnan frågar honom vad han gör här i Somalien när hon märker att han inte bor här. Ahmed berättar att han letar efter sin mamma som skulle ut och leta efter släktingar. Kvinnan säger direkt ”ah, du är en sån” Hon berättar att hans mamma kan ha lämnat honom i Somalien och att han har blivit dumpad här i Somalian. Hon berättar också att det är många barn i Somaline som har råkat ut för detta. I början hade Ahmed svårt att tro på det den gamla kvinnan sa. Han trodde aldrig att hans mamma skulle göra något sånt här mot honom men när han kom hem såg han att alla hennes saker var borta  och det var hans pass också.  Efter några dagar efter att ha träffat barn i samma ålder som han själv hade råkat ut för samma sak så var han övertygad. Han var dumpad.  

7. Stamningen i huset efter att Ahmeds mamma hade lämnat Ahmed försämrades. Männen i huset sa taskiga saker och efter någon vecka fick Ahmed inte ens prata med barnen. 

8. När Ahmed bodde i Addisabeba så hjälpte han gamla personer att bära med påsarna hem. Ahmed fick pengar för det lilla jobbet och fick sedan ihop tillräckligt till en bussbiljett.

9. Ahmen bodde hos Ali och hans syskon. I huset fanns det några stycken män som var taskiga mot Ahmed och några barn som Ahmed inte fick prata med av männen. Ali hade också några systrar som bodde i huset. 

10. Efter att Ahmed fick kontakt med den svenska ambassaden så fick han vänta ungefär 1 år innan han fick åka tillbaka till Sverige. 


11. När Ahmed var på den svenska ambassaden så fick han prata med hans vårdnadshavare som han då trodde var hans biologiska pappa. När dom pratade i telefonen så ville hans pappa inte prata med honom och det ända han sa var att Ahmed inte var hans son. Han la på och vägrade prata med Ahmed i telefon igen. Ahmed var väldigt ledsen och bekymrad över vad han hade sagt och berättade vad det var han hade sagt till mannen som jobbade på den svenska ambassaden. Nästa gång Ahmed kom tillbaka till den svenska ambassaden hade mannen som jobbade där tagit reda på vart Ahmed egentligen kom från. Dom personerna han trodde var hans föräldrar och som han hade bott hos under hela sitt liv var bara några från släkten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar