måndag 21 september 2015

Orka plugga

Utnyttja lektionstiden på bästa sätt - Det är viktigt att utnyttja lektionstiden på bästa sätt. Man kan anteckna, vara aktiv och ställa frågor till läraren osv. 

Ta hjälp av varandra - Att plugga med en kompis är bra eftersom att man kan förklara för varandra, diskutera sånt man inte förstår och det blir samtidigt en social grej. Man ska däremot försöka att inte snacka om annat under tiden som man egentligen ska plugga. 

Alla kan lära sig plugga - Alla kan lära sig nya saker. Det handlar inte om talang utan om att man ska använda sig av rätt metoder. 

Jobbiga lärare kan vara bra lärare - Den läraren som tjatar mest kan vara den som bryr sig om din skolgång mest. 

Gör en sak i taget - Man kan hålla sitt fokus som bäst om man gör en sak i taget. 

Din skolgång kostar en miljon - Skolan är dyr och barn får ändå gå i skolan gratis. Får man en sån chans så ska man ta vara på det och utnyttja skolan på bästa sätt. 

Alla har olika strategier - Man kan prova olika strategier till att plugga för att se vilken som passar en själv bäst. 

Så planerar du din pluggtid - För att inte plugga sista kvällen innan inlämning så är det viktigt att planera sina dagar som tex när man ska träna, träffa kompisar, plugga osv. 

Anteckna för att komma ihåg bättre - För att utnyttja sin lektionstid är det bra att ta anteckningar. Skriv upp det läraren skriver upp på tavlan. Det är även bra att sammanfatta när man har läst viktigt information. Det är också viktigt att använda egna ord. 



Bra pluggstrategier är viktigare än talang - Man man bli mycket bättre om man använder sig av rätt strategier. Talang har ingenting med lärandet att göra.


Sex bra strategier för att komma igång att plugga - För att komma igång med pluggandet är det bra att använda sig av dessa sex strategier. 
1. Känn inte efter. 
2. Stäng av mobil, tv osv.. 
3. skriv en lista med dina mål
4. Börja med det lättaste 
5. Låt klockan ringa när du ska börja och sluta 
6. Allt behöver inte bli klart men påbörja uppgiften ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar