måndag 27 april 2015

Ekosystem

Mitt ekosystem ligger i en skog som ligger på en klippa precis bredvid en strand i Thailand som kallas för ao nang, Denna klippan som jag pratar om var väldigt hög och det skulle vara svårt att komma upp om det inte fanns en trappa igenom skogen till andra sidan av klippan där det fanns en annan strand. Området var väldigt stort och det fick mig att upptäcka massor av djur och växter.

växtsamhället 

Thailand är ett tropiskt och väldigt varmt land. Klimatet i Thailand är väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Eftersom att det är såpass varmt i Thailand så påverkar det också växtsamhället. I Thailand växer det träd som t.ex palmer, bananträd och andra tropiska växter. De har även väldigt färgstarka blommor som t.ex juvelblomman som är en tropisk blomma. Skogen var fylld med väldigt stora träd med stora stammar som nådde flera meter upp. Dom var så höga så att man knappt såg himmeln. Jag vet inte vad det är för sorts träd. I Thailand fanns det också buskar som var gröna men ändå väldigt annorlunda från de buskarna i Sverige. En växt som jag såg väldig ofta är en växt som kallas för tropiska Ormbunkar. Dessa växter är väldigt låga och dom har ingen stam utan de gröna löven växer direkt från jorden.


Djursamhället.

I skogen bodde det massor av apor som tillbringade den mesta tiden i träd och även nere vid stranden. Eftersom att det fanns en väldigt lång och gammal trappa upp till denna klippan så kunde man undersöka skogen mycket lättare. Det fanns väldigt många insekter i skogen som t.ex kackerlackor, fjärilar, maskar osv. 
I denna skogen fanns det även massor av ödlor och grodor som hade väldigt färglada färger. Myggor var ett av dom vanligaste insekterna som levde i denna skogen.

Miljön


Eftersom att Thailand är ett väldigt tropiskt och varmt land så påverkar det både växtsamhället och djursamhället. Vissa växter kan inte växa på kallare platser och därför växer don i Thailand. Detta gäller också för djur. vissa djur behöver en viss temperatur för att leva. Det är väldigt många klippor vid stranden i ao nang och staden har även väldigt många berg. 

Näringskedja: 


            Växter                                           Insekter                                     Växt och insektsätare


På den här näringskedjan så kan ni se att insekterna äter växterna och att aporna osv äter insekterna. 





(näringsväv kommer sen)

Näringssystem: 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar